luni, 1 august 2011

Blonda de la birău

A.S.: daaa..., daaaaa..., yeeeees... o să am şi eu blooog... ieeeeee...
Prima postare trebuie să fie interesantă, şocantă totuşi frumoasă, inteligentă totuşi “pe înţelesul tuturor”. Nu va fi aşa!
        Simt nevoia să comunic. Orice. Tot, dacă se poate. Vreau să spun că nu îmi doresc fani sau contestatari, nu recunosc sistemul de notare de la 1 la 10 şi nu aştept feed-back, nu vreau să fiu ascultat ci auzit. Vreau să spun... doar să spun. Orice. Tot, dacă se poate.


Tema 1, şedinţa 1: “Blonda de la birău”
       
         Comunităţile exclusiviste pe criterii de sex deformează. Cel puţin cele de sex masculin.
        Bărbaţii sunt nişte copii cu jucării mari şi periculoase. Nu dramatizăm, nu derapăm, nu exagerăm, nu ne batem joc (teoretic). Ne facem treaba cum credem că trebuie. Avem capacitatea extraordinară să facem abstracţie de vârstă. Dacă suntem noi de noi ne batem unii pe alţii pe burtă, dăm sfaturi colegilor despre cel mai bun service auto ori ne băgăm pula în gura lu’ Lucescu că nu-l bagă pe Mutu. Ne combinăm şi noi la afaceri cu asigurări sau bijuterii magnetice – că se face bani, frate! Refuzăm cu ţigara aprinsă în colţul gurii să donăm 10 lei pentru o înmormântare după care futem o flegmă din aia cu muci peste popoarele de chiştoace (pe care fraieru’ ăla nu le-o strâns azi). În schimb dăm fuga la masă, să dăm o “gheară”. Uneori cu preţul a trei înmormântări şi un botez. Ne doare-n cur că un gunoi junior cu nume “honorabil” candidează cu şanse mari la o funcţie grasă: doar ce putem face noi, nu? Putem fi mândri fără să fim obraznici? Putem avea o imagine respectabilă şi respectată??????
        Sigur că putem! Din păcate ne cam fute blonda de la birău.
        Bărbaţii se metamorfozează în preajma blondei (c-aşa-i bărbatul). Nu contează cine sau ce este blonda. Poate fi doamna-bărbat cu brand de macaragiu şi privire de scafandru în criză de oxigen. Poate fi doamna care a înţeles cum e cu scaunul de ejaculare după ce a gasit un buletin într-un tren albastru. Poate fi doamna care-ţi smulge scula din mână... (de exemplu şurubelniţa) când simte că acest gest ar putea crea niscaiva avantaje. Poate fi doamna din societate care e curvă seara în pat, sau doamna din societate care e curvă mereu.
        Deci, în preajma blondei bărbaţii devin urieşi. Devin leonarzi davinci altoiţi cu isaci newton, florini piersic şi eroşi ramazzotti. Tot sistemul de coordonate se duce dracului (asta dacă presupunem că până atunci şezuse de-a dreapta Tatălui).
        În acest moment haosul ordonat este tulburat de variabila “ierarhiei”. Jucăm jocul “iubirii”. Singura regulă: “IUBEŞTE-ŢI” SUPERIORUL!. Câştigă cine îndeplineşte condiţia : NU “IUBI” PE NIMENI! Ce eşti dispus să faci?
        Începem să dramatizăm, să exagerăm, să derapăm şi să ne batem joc (tot teoretic). Dăm sfaturi colegilor cu 5 copii despre cum se cresc copiii (da, da, cu 3 de i) şi privim dezaprobator cum un inconştient are curaj să iasă din căcat şi să facă baie-n râu. Îi dăm muie lu’ Mutu că e un figurant care joaca numai pentru bani, nu şi pentru ţară şi bucuria suporterilor. Realizăm subit că n-am mai fost la teatru din grădiniţă (şi atunci am fost luaţi cu japca). Şi promitem să fim prezenţi în primele rânduri la concertul Iris de ziua oraşului, într-o atmosferă solemnă de fum de mici, becuri clar-obscure pe sub prelate şi halbe de plastic pe asfaltul rânced (păcat... mare păcat). Ne rupem de la gură preţ de două voblere ca să dăm copilului să aibă bani de buzunar, ca să nu spună când o fi mare că n-am avut grijă de el. Se naşte chiar şi o deontologie a cartoforului. Pe care dacă nu o respecţi, se cheamă că eşti “jucător de zgură” sau faci “jenisme”. Iar flegma cu muci o tragem în gură şi o înghiţim. Ca să poată fraieru’ ăla să strângă chiştoacele fără să-i fie scârbă. Să-i fie drag să le culeagă.
        Nu e vina noastră. Noi am fi fericiţi în lumea noastră de bere şi gălăgie şi transpiraţie. Blonda de la birău fute tot meciu’. Rămâne să ne dorim să nu înotăm în siajul unei bărci blonde.
        Din păcate, blonda NU MAI “IUBEŞTE” PE NIMENI!!!!

Un comentariu:

  1. Mi-o placut postarea ta, in special metaforele "moderne" si cred ca-i bun un blog din asta ca te mai descarci, acuma bine decsrierile de acolo sunt un pic mai pentru cunoscatori.
    Bafta si la cat mai multe postari.

    RăspundețiȘtergere